У Малом Црнићу, прошле недеље завршен је 46. Фестивал драмских аматера села Србије, на којем су поштоваоци и љубитељи позоришне уметности били у прилици да одгледају десет представа у такмичарској конкуренцији. Разноврсност репертоара, глумачка уверљивост и маштовите редитељске замисли остале су његова препознатљива одлика. Публика се сусрела са обиљем ликова, драмских заплета и редитељским идејама, што је све обогатило и оправдало смисао, разлоге и циљ опстајања и трајања овог јединственог фестивала.

            Прва награда за представу у целини припала је представи „Одумирање“, Аматерског позоришта „Јовица Јелић“ из Банатског Карађорђева. Друга награда додељена је представи „Антигона“, Аматерског позоришта „Вожд“ из Мишара, док је треће место у овој категорији освојила представа „Покондирена тиква“, у извођењу Удружења грађана   „Кастелум“ из Старог Костолца. Награду за режију понео је Фуад Табучић за поставку представе „Покондирена тиква“. Награда за главну женску улогу додељена је Драгани Менг за улогу Милице у представи „Одумирање“, док је награда за главну мушку улогу отишла у руке Милета Лале Галовића за улогу Страхиње у представи „Одумирање“. Награде за епизодне улоге припале су: Ђорђу Митровићу, Драгутину Марковићу, Дејану Милошевићу, Алекси Симићу, Милошу Ђекићу, Оливери Гуцонић, Биљани Марјановић, Дијани Влаинић Драгин и Бранки Панић. Награда за сценографију и костим припала је Аматерском позоришту „Вожд“ за представу „Антигона“, док је за музику награђено Удружење грађана „Кастелум“ за представу „Покондирена тиква“.

Опшнирнији извештај прочитајте у наредном броју „Речи народа“                                                                                                                                                                                                                                           Д.Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content