2021-12-23T09:47:20+01:00 23. децембра, 2021. 09:47 |

Завршена прва фаза изградње пешачке стазе у Ждрелу

 У Ждрелу је  предат на употребу први део изграђене пешачке стазе Мало Лаоле – Бања Ждрело – Горњачка клисура у дужини од 2.620 метара. Пројекат под називом „Унапређење услова за развој туризма у општини Петровац на Млави“ финансиран је од стране Министарства привреде и општине Петровац на Млави у укупном износу од  62.489.494 динара са ПДВ-ом. Извођач радова је Предузеће за путеве Пожаревац. У плану је изградња још две фазе у дужини од 2.518 метара за које су пројекти припремљени.

Пешачка стаза се ради са циљем унапређења безбедности учесника у саобраћају, којих је све више због повећаног броја посетилаца „Бање Ждрело“ и смештајним могућности ресторана на овом потезу – „Јенић“, „Симоновић“ и „Магнолија“. Чињеница је и да све више планинара посећују планинарске стазе у Ждрелу и Виа ферату, а посебан циљ изградње је додатна активација природних туристичких потенцијала које Ждрело, као село у потхомољу и предворје Горњачке клисуре, поседује.

 -Захваљујемо се Министарству привреде које је препознало значај нашег пројекта за безбедност грађана и унапређење туристичке инфраструктуре и изражавамо наду да ћемо наставити одличну сарадњу и у будућности као што смо и до сада имали, истакнуто је на свечаности отварања прве фазе стазе.