2018-07-14T20:06:58+02:00 14. јула, 2018. 20:06 |

Завршени “Царевчеви дани”: Лауреат Лариса Копић

 

Прва награда на овогодишњем такмичењу за најбољег младог виолинисту организованог у оквиру 24. фестивала „Царевчеви дани“ у Великом Градишту, отишла је у руке Ларисе Копић. Лариси Копић, којој је ово друго учешће на такмичењу, прошле године освојила је трећу награду, показала је по оцени стручног жирија да најбоље влада и осећа виолину. Лариси као победнику, уз статуету чувеног виолинисте, оснивача и шефа Народног оркестра Радио Београда Властимира Павловића Царевца, припала је и виолина, дар Јана Немчека која се традиционално додељује најбољем младом виолинисти на овом Фестивалу. Прву награду Лариси је уручио председник Општине велико Градиште Драган Милић. Лариса Копић која живи у Београду, добила је и награду музичке продукције РТС-а, а то је снимање компакт диска у професионалним условима. Друго и треће место поделили су Андрија Јанковић из Београда и Војислав Живић, такође из Београда. Андрији је припала и награда за најбоље изведено коло, а Војиславу за најбољу песму. Трећу награду на Фестивалу виолине, инструменту који је прославио Властимир Павловић Царевац, поделиле су Сандра Стоиљковић из Крагујевца и Љубица Црнобрња из Бања Луке.

 

            Награда за најбољи сценски наступ припала је Јовани Лукић из Уба. Награду за најмлађег такмичара добио је четрнаестогодишњи такмичар из Волује, Огњен Јањић кога је и публика најгласнијим аплаузом наградила. Сви извођачи су, по пропозицијама такмичења, изводили по једну песму и коло.

             На 24. фестивалу „Царевчеви дани“ у Великом Градишту наступило је завршне вечери 13. јула 9 виолиниста. Њихове наступе у умећу свирања виолине пратио је стручни жири у саставу Милутин Поповић Захар, Ненад Станић и Илија Павловић. Такмичаре је пратио Народни оркестар Радио телевизије Србије под управом Синише Вићентијевића.