У просеку два програма дневно

Последња недеља културно забавног програма „Под сјајем звезда“ намењеног Пожаревљанима, обиловала је занимљивим садржајима не дозвољавајући да се изневери двомесечна традиција овогодишњих дешавања чије су одлике биле квалитет, квантитет и разноликост програма. Представе „Мудро прасе“ и „Мачак у чизмама“ уз наступ „Ројал денса“ и овај пут су одушевиле најмађе, док је наступ младе Мануеле Бумбешевић био право освежење за љубитеље изворне и етно музике. Вредни су били и чланови Спортско рекреативне асоцијације, „Урбан стрима“ и „Brain o brain“ -а, док су поклоници позоришне сцене одгледали комад „Мигранти желе Батајницу“. Наравно, нису били запостављени ни љубитељи поп и рок музике, јер су на платоу између кафића „Град“ и „ Цветић“ приређени наступи Еме Митровић и COOLARES бенда, док је тачку на „И“ ставио „Нови звучни талас“ концертом класичне музике.

 

Тако ће бити и наредног лета

 

У склопу окончања обиља забаве и културе, за којима је некада у летњим месецима град под Чачалицом просто вапио, прошлог четвртка на Тргу ослобођења Пожаревљанима су се обратили представници организатора, који су симболично затворили овогодишње културно лето:

 

Ми смо вам, драги суграђани, сваке вечери поклањали по два програма у просеку. Потрудићемо се да тако буде и наредног лета, јер знамо да и у овом граду може да буде лепо и интересантно као што је у туристичким местима и оним дестинацијама где се обично лепо проводите, рекао је Драги Ивић директор Центра за културу Пожаревац.

 

 

– Четири месеца мукотрпног рада уложено је у ове дане културе и забаве како би Пожаревљани провели лепе тренутке, не само у Табачкој чаршији, већ и у Центру за културу Пожаревац, истакао је Дејан Крстић члан Градског већа који је потом на почетку улице Табачка чаршија отворио изложбу чланова УЛИС „Милена Павловић Барили“, УЛС „Ђура Јакшић“ и њихових колега по кичици из Костолца и Жагубице, док су на самом тргу наступили чланови Градског ансамбла народних игара и песама Центра за културу Пожаревац.

Вреди поменути да су уз поменуте асоцијације, Град Пожаревац и Центар за културу  у реализацију летњег програма „Под сјајем звезда“ били укључени и Народни музеј, Галерија „Милене Павловић Барили“, Историјски архив као и Народна библиотека „Илија М. Петровић“.

В.Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content