2016-12-16T02:55:46+01:00 21. априла, 2016. 09:32 |

ЗАВРШНА КОНВЕНЦИЈА ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ У ПОЖАРЕВЦУ: Излаз из спирале пропадања

IMG_9860

На завршној конвенцији Демократске странке у пожаревачком Центру за културу, 20. априла представљени су кандидати Градског одбора за градоначелника и одборнике у Скупштини града Пожаревца, као и кандидати за народне посланике.
Кандидат за градоначелника Пожаревца Дејан Савић је истакао да је грађанима потребна поштена и способна локална власт која ће бринути о њиховим потребама.
-Једина добра околност што се приближава крај изборне кампање је та, што ћемо ваљда до краја недеље саградити сва „Потемкинова села“, излити све темеље, изложити све макете, потписати све тајне уговоре и ја се надам завршити са тим заувек. Имамо прилику у недељу да кажемо заувек доста лажи, доста обмана, доста превара. Немамо резервне животе, морамо да изађемо на изборе и победимо лаж. Потребно је дати прилику другима који су способнији, вреднији, који мало више спавају, а коректно и конкретно раде, да учине нешто добро за државу, рекао је Савић.
Кандидат за народног посланика Драган Шутановац је казао да се Србија налази у спирали пропадања и из дана у дан је све горе и горе.
-Живимо у земљи која има перспективу само уколико ови који су на власти оду у историју. Добили смо смањене пензије и плате, повећане порезе, акцизу на струју… Живимо у држави коју воде људи који немају елементарна знања, који су фалсификовали све, укључујући и своје животе. Морамо да убедимо људе да не верују више телевизији, да верују свом фрижидеру, да погледају новчаник, пензиони чек, да пољопривредници погледају колика им је субвенција данас, а колика је била 2012. године, и да се у односу на то опредељују на изборима, нагласио је Шутановац.

IMG_9848Александра Јерков истиче да је дошло време да уместо Србије која побеђује грађане, Србија победи Вучића на изборима 24. априла. Према речима Балше Божовића Градски одбор ДС у Пожаревцу је један од ретких одбора који је након потешкоћа и цепања изашао јачи.
-Народ се буди и Демократска странка мора да помогне и 24. априла зада последњи ударац овој власти, закључио је Божовић.