2017-12-29T11:10:16+01:00 29. децембра, 2017. 11:10 |

Због сумње за штету од 30 милиона динара: Тројица ухапшених

Ухапшено бивше одговорно лице Површинског копа „Дрмно“ и два лица аутотранспорт предузећа „Стевановић“

Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу ухапсили су бивше одговорно лице Површинског копа „Дрмно“ З.С. (1968), и још две особе, због постојања основа сумње да су починили кривична дела злоупотреба овлашћења у привреди, злоупотреба у вези са јавном набавком, злоупотреба положаја одговорног лица и фалсификовање исправе.

Поред З.С, ухапшени су и одговорно лице аутотранспортног предузећа  „Стевановић“ М.С. (1971), и руководилац у тој фирми Ј.С. (1984).

Кривична пријава у редовном поступку поднета је против бившег руководиоца Површинског копа „Дрмно“, запосленог у аутотранспортном предузећу „Стевановић“ и помоћника одговорног лица друштвеног предузећа „ТЕ КО Костолац“.

Осумњичени се терете да су током 2015. и 2016. године у поступку јавне набавке услуга ангажовања помоћне механизације на санацији дела унутрашњег одлагалишта ПК „Дрмно“, најпре вршили неосновану измену конкурсне документације и увећавали потребно ангажовање, да би по закључењу Уговора сачињавали фалсификовану документацију у којој су приказивали већи број радних сати од стварно изведених.

Наведене незаконитости, како се сумња, нису биле евидентиране од стране надзорног органа

На тај начин осумњичени су оштетили „ТЕ-КО Костолац“ за више од 30.000.000 динара.

Осумњичени су уз кривичну пријаву приведени надлежном тужилаштву.