2020-07-15T09:14:36+02:00 15. јула, 2020. 09:14 |

Здравље деце и запослених у првом плану

Поводом актуелне епидемиолошке ситуације, прошле недеље конференцију за медије одржала је директорка предшколске установе „Галеб“ Наташа Ивановић на којој је нагласила да се поштују све мере које су препоручили Министарство здравља, Министарство просвете и Завод за јавно здравље Пожаревац и да је најбитније здравље и безбедност деце и запослених.


 

-Због новонастале ситуације и пораста оболелих од ковида -19, у ПУ „Галеб“ свакодневно се предузимају све мере, што подразумева ношење маски, мерење температуре, појачана је дезинфекција просторија и играчака, а све у циљу превенције и заштите здравља деце и запослених. Од почетка рада након завршеног ванредног стања поступали смо по свим препорукама и то: прво су сви запослени тестирани и били су негативни, у вртић су кренула деца чији су родитељи имали потврду да је неопходно да свој посао обављају ван куће и са лекарском потврдом за укључивање у

Наташа Ивановић

колектив. Како се ситуација са вирусом смиривала, тако смо повећавали број деце, али он никада није прешао 50 посто капацитета. У претходном периоду сви родитељи који су сазнали да су позитивни на вирус обавестили су установу и њихова деца су повучена у кућну изолацију. Просторије и играчке су дезинфиковане и безбедне су за боравак остале деце и запослених. Приметно је да је присутна паника, јер тренутно у вртићу борави око седамдесеторо деце, од уписаних 370. Желим да поручим родитељима да нема места паници, да све у вртићу нормално функционише, да је испоштовано све што су стручњаци саветовали и да је на њима да одлуче да ли ће децу водити у вртић, казала је Наташа Ивановић.