Жири за доделу Велике повеље „Зелена планета“ за учињено добро природи, већином гласова донео је одлуку да 2022. године  ово значајно признање припадне Одреду извиђача „Млава“ из Петровца на Млави за вишедеценијски успешан рад на очувању, заштити и унапређењу животне средине.

Одред извиђача „Mлава“  постоји од 1952, a oве, 2022. oбележио је  70 година постојања. Захваљујући вишегодишњем раду и разноврсним активностима чланови Одреда допринели су да велики број деце и омладине овог подручја живи у складу са својим окружењем, да воли и поштује природу.  Одред је такође немерљив допринос дао и у акцијама  чишћења и уређивања Млаве које су се одвијале под називом „Eкологичарење” и  „Буди спреман”.

Чланови Одреда су у част седамдесетогодишњице постојања и поводом добијања високог признања – „Зелена планета“, у градском парку у Петровцу засадили  саднице сибирске руже које им је даривало Комунално јавно предузеће „Извор“.

Подсетимо да је Општина Петровац на Млави једина општина која се може похвалити двема  добијеним повељама „Зелена планета“. Прва је 2014. године припала Припремној предшколској групи „Пчелица“ Шетоње, а ове   године члановима  Одреда извиђача „Млава“.

Share.

Comments are closed.

Skip to content