У Спортском центру Пожаревац у суботу је завршен  6. Меморијални турнир у малом фудбалу “Топлица Илић”, у знак сећања на преминулог познатог спортског радника и фудбалског заљубљеника. Славила је екипа ФК „Железничар” Пожаревац која је у финалу савладала екипу ФК „Борац” из Кленовника резултатом 3:1.

                                                                                                   Фото Емил Јанковић

Финални дан  турнира  започео је доделом спортске опреме учесницима Развојне лиге Градског фудбалског савеза Пожаревац. Више од стотину младих играча показало је окупљеним посетиоцима да је фудбал и даље најпопуларнији спорт у Пожаревцу и да за његову будућност не треба превише бринути.

Када је Меморијални турнир у питању, који је такође под покровитељством ГФС Пожаревац, утакмица за треће место није одиграна услед непојављивања играча ОПК „Рудар 2001″ Костолац, па је тако бронзу освојио ФК “Обилић” Живица, службеним резултатом 3:0.

Само финале донело је много узбуђења, али свеукупни утисак је да је пехар шампиона подигла боља екипа. Прошлогодишњи шампиони, екипа Борца, уз много нервозе, није добро ушла у меч.

Имали су испред себе расположену екипу предвођену сјајним Зораном Милетићем, који је на крају освојио и титулу најбољег играча турнира. Из редова Железничара проглашени су и најбољи голман турнира, Марко Тодосијевић, као и најбољи стрелац, Дејан Стевић, са 6 постигнутих голова.

У самом финалу за Железничар су погађали Зоран Милетић, Петар Стевић и Дејан Стевић, док је почасни погодак за Борац постигао Никола Рајчић.

Медаље првопласираној екипи доделио је Зоран Ранћеловић, председник Градског фудбалског савеза Пожаревац. Победнички пехар капитену Железничара, Зорану Милетићу, уручио је потпредседник ГФС Пожаревац, Аца Илић, иначе син Топлице Илића у чију се част овај турнир и игра.

С.С.

Share.

Comments are closed.

Skip to content