У организацији Удружења за промоцију умјетности и очување културе „Артис“ и КУД-а „Башчаршија“  26. новембра у Сарајеву је одржан фестивал традиционалног певања „Пјесмо моја, мио разговоре“.

На фестивалу је учествовала Женска певачка група ГАНИП-а Центра за културу  и тиме представила део богате српске вокалне традиције. Гостопримство домаћина и дивно Сарајево учинили су да се чланице групе врате кући са прелепим утисцима.

Осим представница Србије из Пожаревца, на фестивалу су учествовале групе из Хрватске, Црне Горе и Босне и Херцеговине.

-Из заиста широког опуса наше певачке групе, јер на репертоару имамо и песме са простора читавог Балкана, за ову прилику извеле смо наше српске песме, што је код публике прихваћено са огромним одушевљењем. Тако да је ово још једна потврда да је наша вокална традиција изузетно цењена, као и да је извођење наших девојака на највишем уметничком нивоу. Остварили смо и контакте са осталим учесницима и већ добиле позиве за учешће на два нова фестивала у региону. По реакцијама колега могу да закључим да смо оставиле одличан утисак и представиле свој град на најлепши начин-песмом, изјавила је Љубица Миладиновић, руководилац Женске певачке групе ГАНИП-а. 

Share.

Comments are closed.

Skip to content