На Дванаестој олимпијади основних и средњих школа у Спортској гимнастици одржаној у Новом Саду у конкуренцији ученица Основна школа „Јован Цвијић“ Костолац имала је представнике у све три категорије. У категорији ученица од првог до четвртог разреда основне школе Костолчанке  су освојиле екипно друго место. У екипи су биле: Ана Милојевић која је освојила 8, Најда Поповић 13, Магдалена Васић 19. и Дуња Здравковић 20. место. Такмичарка из Основне школе „Краљ Александар“ Пожаревац Нађа Мишић пласирала се на 14. место.

         У категорији ученица од 5-6 разреда, такмичарке из ОШ „Јован Цвијић“ Костолац освојиле су друго место и сребрне медаље. Екипу су сачињавале четири ученице: Ленка Огњановић која се пласирала на 5, Лара Шћекић 12, Катарина Петковић 14. и Ања Јованов на 21. место. Гимнастичарка Костолца која је представљала Основну школу „Вук Караџић“ Мајиловац Мина Перић освојила је 19. место.

          Највише су обрадовале ученице осмог разреда костолачке ОШ „Јован Цвијић“ које су екипно освојиле прво место, златне медаље припале су такмичаркама а леп пехар школи. У екипи су биле: Марија Миловановић 8. место, Миња Ђаловић и Нађа Поповић поделиле су 9. место са истим бројем освојених бодова. Представница ОШ „Краљ Александар“ из Пожаревца, Наташа Митић заузела је 5. место са 57,000, за 0,400 измакла јој је олимпијска медаља.

          У категорији средњошколки ученица Економско трговинске школе Јована Јоксимовић у јакој конкуренцији освојила је 13. место.

                              Д.М.

Share.
Leave A Reply

Skip to content