На огледној парцели Пољопривредне школе „Соња Маринковић“  у Пожаревцу, у присуству бројних гостију, представника Института за ратарство и повртарство  из Новог Сада, Института за стрна жита из Крагујевца и Зајечара, Комисије за оцењивање микроогледа на шећерној репи и представника СО Пожаревацна челу са председником др Душаном Антићем обележен је Дан поља пшенице.

        Пре самог обиласка поља пшенице госте је поздравила Милица Митковић, директорка Завода за пољопривреду „Стиг“ у Пожаревцу. Подсећајући да Завод за пољопривреду и Пољопривредна школа „Соња Маринковић“ већ дуги низ година организују традиционалну манифестацију Дан поља пшенице, она је рекла да  је то прилика да се покажу сорте жита које производе институти  и најави квалитет и квантитет хлеба и пецива од нове пшенице. 

        Присутнима се обратио и Видоје Вукашиновић, директор пољопривредне школе који је говорио о спровођењу практичне наставе ученика док се инжењер ратарства Саша Милосављевић осврнуо на стање усева  односно стрних жита. Он је такође подсетио да је прошле године Дан пшенице обележен 10. јуна, а ове године 31. маја што говори да ће и жетва почети раније. 

(Д. Ракић) 

Share.
Leave A Reply

Skip to content