2020-06-20T09:02:30+02:00 20. јуна, 2020. 09:02 |

ЖФК „Пoжаревац“ добио прво појачање

Пожаревачки суперлигаш је у тренутку прекида лиге због ковида -19 био на последњем месту са само једним укњиженим бодом из 14 одиграних сусрета. Пресељење у нижи ранг било је неминовно, али ФСС је проширио лигу на десет екипа и један од најстаријих чланова наше женске елите, ЖФК „Пожаревац“ ће и наредне сезоне 2020/21. бити члан најквалитетнијег женског фудбалског такмичења у Србији.


На слици: Нина Матејић


Шеф струке је и даље Братислав Живановић из Велике Плане, који је и освојио тај једини бод из три задња сусрета колико је водио екипу до прекида.

       -Екипу сам преузео од Славке Пашти и водио је три кола пре прекида првенства. У задњем сусрету, који је завршен ремијем са Земункама, укњижили смо први бод. Тек смо започели посао на санирању тешког резултатског посртања и верујем да ћемо успети у тој намери. Руководство клуба озбиљно ради и жели пуну стабилност у жестокој конкуренцији. Наш први задатак ће бити да наредне сезоне обновимо екипу и на време обезбедимо опстанак. У том смислу ради се на довођњеу пар правих појачања, каже Живановић.

      Прва ласта која је долетела на Вашариште је управо Живановићева ученица, петнаестогодишња  Нина Матејић (15, 170).

      -Нина је бисер нашег женског фудбала.Тренирам је од осме године. Пуно смо радили на индивидуалној техници. Реч је о вансеријском таленту. Има све предиспозиције, од висине (170) до богатог репертоара фудбалских финеса. Дешњакиња, која уме и са левом ногом да изненади јаким шутом. Већ неколико сезона игра у мушкој пионирској селекцији ФК „Плана“, заправо је капитен те пионирске  селекције.

       Одлична ученица и још боља фудбалерка су најјачи атрибути ове будуће велике играчице.

        -Нина је репрезентативка Србије у три категорије: У-15, У-17 и У-19, у питању је игра полушпица и шпица. Наши селектори млађих категорија женског фудбала кажу да у задње две деценије, већи таленат није виђен у Србији. Упорна је, амбициозна и одличан ђак. Завршила је први разред гиманзије у Великој Плани. Ово ће јој бити први наступ у Супер лиги. Играла је на турниру у Подгорици У-15 за репрезентацију. Са основном школом је освојила титулу првака Србије на школском првенству. Очекујем да ће и на Вашаришту у Пожаревцу приказати сву раскош фудбалске обдарености и дати пун допринос у освајању бодова, каже Живановић.

        Иначе, Нина Матејић је већ одавно на мети бројних великих клубова. Међутим, ова млада Великоплањанка жели да игра на великој европској сцени. Прошла је тест пробу за ФК Бајерн из Минхена и по свој прилици и очекивањима, када напуни 16 година, преселиће се у Немачку.

                                                                                                                  Р. Сандић