У Основној школи „Доситеј Обрадовић“ у Пожаревцу у организацији Савеза учитеља Србије, одржани су 35. Зимски сусрети учитеља Србије.

Наташа Николић Гајић, председница Друштва учитеља Општине Пожаревац, наласила је да је на Сусретима учествовало близу 300 просветних радника, са жељом да се стручно усавршавају,да граде боље професионалне и међуљудске односе, али ида унапредесвоје компетенције.

            -Трудили смо се да теме ове једнодневне обуке буду разноврсне, било их је укупно девет. Пре свега теме су се односилена школу и породицу, као партнере у превенцији вршњачког насиља, затим на инклузију у пракси, заштиту од природних непогода,као и на диференцирани рад у групи према нивоима постигнућа ученика.Обуке су организоване и на тему дидактичких игрица за децу паметнице, на паметне фасцикле, слагалице, да ученик учи, вежба, зна, затим на практичну примену вештина и метода учења у школама,као и на исходе учења до ефикасне наставе и екологију. Осим учитеља и наставника, од ове године Зимским сусретима прикључили су се и васпитачи. Нашем позиву одазвало се и девет издавачких кућа, чији су представници, кроз организацију изложбе, представили своја издања, истакла је Наташа Николић Гајић.

М. П.

Share.

Comments are closed.

Skip to content