ЗИМСКИ ПАКЕТ ЗАБАВНОГ ОМЛАДИНСКОГ ПРОГРАМА  ТОКОМ РАСПУСТА У ЦЕНТРУ ЗА КУЛТУРУ

IMG_6940[1]На конференцији за штампу одржаној у Центру за културу, представљен је програм који ће ђацима обогатити дане наступајућег зимског распуста. Реч је о пројекту под називом „ЗИП-ЗОП – бирам да се активирам“ чији је почетак планиран за понедељак, 30.јануара, а који ће бити реализован у  простору Центра за културу Пожаревац. Нешто старији Пожаревљани радо се сећају свакодневних програма, који су се пре четврт века одржавали у време зимског распуста у холу Центра за културу, пленећи пажњу великог броја основаца и средњошколаца својом разноврсношћу и динамиком.

zip zop plakat– Потрудили смо се да се не вратимо у прошлост већ да одемо корак даље: да будемо савремени и друштвено одговорни и деци нашег града свих узраста, основних и средњих школа, понудимо током зимског распуста занимљив програм. Притом смо имали идеју да се то базира на оним лепим традицијама које смо имали пре више од 25 година, које су се показале успешне, да то осавременимо и да укључимо пре свега школе, истакао је овом приликом Драги Ивић директор Центра за културу Пожаревац.

О садржају програма, који ће највећим делом изводити ученици пожаревачких школа, говорио је Бојан Гачевић:

– У припремама за „ЗИП ЗОП“, договорено је да скоро све школе узму учешће, тако да ће бити занимљивих радионица, концерата, скечева и представа, али и пројекција филмова, док ће ови садржаји већ наредне године бити обогаћени новим сегментима.

 – Идеја је да вратимо неке старе вредности обогаћене новим детаљима и поново их  успоставимо у пожаревачком Центру за културу, рекао је новинарима Дејан Крстић члан Градског већа задужен за културу, информисање и невладине организације. Новинарима су се обратиле и Зорица Миладиновић из ОШ „Доситеј Обрадовић“ и Јелена Аранђеловић из Пољопривредне школе са домом ученика “Соња Маринковић”, које су позвале све заинтересоване да дођу и пропрате програм.

Забавни програм „ЗИП-ЗОП – бирам да се активирам“ одржаваће се свакодневно у Центру за културу од 12 часова, све до недеље, 12. фебруара, док ће улаз бити бесплатан.

                                                                                                                                                В.Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content