2020-06-02T11:12:16+02:00 2. јуна, 2020. 11:01 |

Живомир Рајчић, председник ГИК Пожаревац: Листе до 5. јуна

Градској изборној комисији у Пожаревцу за локалне изборе расписане за 21. јун, до сада су листе  предале две коалиције. Изборне листе „Александар Вучић – За нашу децу“ коалиционих партнера СНС и ПУПС и „Ивица Дачић – СПС, Јединствена Србија – Драган Марковић Палма“ су проглашене и они су сигурни учесници предстојећих избора. По престанку ванредног стања уведеног због епидемије коронавируса, ГИК је 6. маја наставио са радом и Влашка странка „Мост“ је предала непотпуну листу са 23 кандидата за одборнике у Скупштини Града Пожаревца. Живомир Рајчић, председник Изборне комисије Града Пожаревца о предаји листе странке влашке националне мањине је изјавио:

– Пре неколико дана предата је и листа Влашке странке „Мост“ као листа националне мањине са 23 кандидата за одборнике. Листа је имала одређених недостатака и Комисија је донела закључак да се врати и отклоне недостаци. Влашка странка „Мост“ има рок од 48 сати да исправи углавном мале недостатке. Последњу изборну листу предала је Група грађана „Искорак – Др Звонимир Благојевић“.

За локалне изборе у Градској општини Костолац предате су изборне листе коалиција СНС – ПУПС, затим Социјалистичке партије Србије, Српске радикалне странке и Групе грађана „Искорак – Др Звонимир Благојевић – Мита Гаврилов“.

По роковнику о спровођењу изборних радњи коју је утврдио ГИК на основу Закона о локалним изборима, рок за предају изборних листа истиче у поноћ 5. јуна.  У Пожаревцу има укупно 68 бирачких места колико се и бира одборника Скупштине Града.

Избори за Скупштину Града Пожаревца као и у свим локалним самоуправама одржавају се истог дана када и републички избори, у недељу 21. јуна. Бирачка места се отварају у 7, а затварају у 19 сати.