Техничка школа са домом ученика „Никола Тесла“ у Костолцу, била је домаћин Регионалног такмичења домова ученика средњих школа Шумадијско – Поморавско – Браничевског округа. Овај регион чине домови из: Крагујевца, Јагодине, Свилајнца, Ћуприје, Рековца, Пожаревца и Костолца. Такмичило се у три спортске дисциплине: одбојка, стони тенис и шах, у мушкој и женској конкуренцији.

Из два браничевска дома, најбољи резултат остварила је Богдана Савић, ученица треће године Медицинске школе и станар дома Пољопривредне школе „Соња Маринковић“ у Пожаревцу, освојивши прво место, диплому, златну медаљу и пехар. Ученик треће године Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла“ у Костолцу, Марко Новковић освојио је друго место, такође, у шаху у појединачној конкуренцији.

Треће место освојила је мушка шаховска екипа дома из Пожаревца, а играла је у саставу: Игњат Гомилановић, Александар Владимировић и Филип Радовановић. Васпитач – координатор за шах била је Јелена Аранђеловић.

Такође, трећа места освојиле су одбојкашке екипе дома на Тулби, а њихов тренер био је васпитач Зоран Илић.

Пре тога, у Ћуприји је одржано је такмичење у фудбалу, кошарци и стрељаштву. Само победници у свим дисциплинама иду на републичко такмичење које ће се, у мају, одржати у Суботици.

                                                                                                                М. Лазаревић

Share.
Leave A Reply

Skip to content