2019-10-01T17:27:50+02:00 1. октобра, 2019. 17:27 |

Значајна инвестициона улагања

Из буџета Града Пожаревца у овој години за Основну школу „Свети Сава“ издвојена су средства за замену подова у свим учионицама, вентила на радијаторима и додатна средства за кречење после реконструкције подова.

Приликом обиласка школе, градоначeлник Пожаревца Бане Спасовић је нагласио  да је у последње три године за инвестициона улагања у ОШ „Свети Сава“ издвојено близу 19 милиона динара, да се ради о значајним инвестицијама које су врло видљиве.

 -Налазимо се у једној учионици која је тотално променила изглед у односу на прошлу годину када смо обилазили школу. То је сада једна савремена, модерна учионица и важно је напоменути да је током јавних набавки остварена уштеда и кроз ребаланс та средства биће враћена за неке нове инвестиције. Посебно ми је драго што су и запослени својим радом допринели уређењу учионица. Град ће наставити са оваквом политиком и у следећој години за инвестиције у школама издвојићемо око 100 милиона динара, казао је Спасовић.

Директорка школе Маргарета Секуловић захвалила се градском руководству на разумевању и пруженој подршци за реализацију инвестиционих улагања током протеклих година. Она је истакла да ће средства из пренамене бити искоришћена за уређење стаза дуж фискултурне сале и објекта старе школе.

Током обиласка радова у Улици Чеде Васовића, градоначелник Пожаревца Бане Спасовић је истакао да је за поплочавање 7.500 метара квадратних тротоара на десној страни, од чега 1.400 метара квадратних паркинг простора, издвојено око 29 милиона динара. Иначе, ту се врши поплочавање тротоара, постављање нове лед расвете и уређење паркинг места и радови ће бити завршени за петнаестак дана.

-У разговору са грађанима добио сам информацију да су задовољни и динамиком и квалитетом извршених радова. Наравно, било је и одређених мањкавости, али је то на надзору и извођачу радова да отклоне. Имали смо и минималне измене пројекта, а на основу потреба наших грађана. Завршетком ових радова добијамо један потпуно нови улаз у град и сматрам да смо последњих неколико година реализовали не само наша обећања, већ све оно што смо ставили у стратегију одрживог развоја града, да направимо потпуно нове саобраћајнице, извршимо реконструкцију, осавременимо прилазе граду, а све са коначним циљем уређења центра града, односно Табачке чаршије са прилазним улицама, рекао је Спасовић.

Он је подсетио да је пре две године завршена рехабилитација тротоара и уређење паркинг места са леве стране Улице Чеде Васовића у вредности од близу 20 милиона динара. Такође, после подизања старих тротоара извршене су и друге интервенције, попут постављања оптичких каблова и електро каблова за будућу трафостаницу.

                                                                                              Д.Динић