Омладина ЈАЗАС-а Пожаревац је и ове године обележила  Међународни дан борбе против злоупотребе дрога. Наиме, у сарадњи са Саветом за родну равноправност полова Града и подршку Центра за културу Пожаревац под генералним слоганом „Знам шта хоћу, дрогу нећу”, на Тргу ослобођења приређен је једнствен програм назван „Хоћу спорт, хоћу уметност“.

Овај пут приређен је перформанс неколицине асоцијација које су под заједничким геслом „Хоћу све само дрогу не“. Тако је  Удружење „Арт дистрикт“ приредило уметничку сликарску радионицу за најмлађе, такође, представило се Удружење „Фит 012“ које са малом децом и трудницама раде корективне вежбе,  од стране Wing Chun и кунг фу Клуба „Пожаревац“ презентован је атрактивни сегмент њихових активности, док су „Зумбалице“ из Плесног клуба „Ројал“ представиле своје умеће и вештине.

Уз бројне редовне годишње активности Омладине „ЈАЗАС-а“ у борби против злоупотребе психоактивним супстанцама, овај програм реализује се већ другу годину, не би ли се скренула пажњу да постоји на десетине и стотине различитих активности којима се омладина може бавити и у којима се  могу остварити изузетни лични и колективни успеси. Наравно, током летњег распуста и са почетком нове школске године, „ЈАЗАС“ Пожаревац наставља са едукацијом и  борбом против порока који, на жалост, у великој мери узимају маха, а жеља свих добронамерних појединаца и асоцијација је да се резултат буде – победа са највишом оценом!

Текст и снимци: Влада Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content