2018-06-03T13:12:42+02:00 3. јуна, 2018. 13:12 |

Зорана Михајловић обишла радове на ремонтовању пруге Пожаревац-Мајданпек

Mинистарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић,

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, боравила је у Пожаревцу где је обишла радове на прузи Пожаревац- Мајданпек. Ремонтом пруге , којом већ пет година не саобраћају путнички возови, биће створени услови за поновно успостављање саобраћаја, а време путовања са садашњих четири сата биће скраћено на 75 минута. Носивост пруге биће повећана са садашњих 16 на 22,5 тона по осовини. Министарка је рекла да се 90 километара реконструкције пруге ради из сопствених средстава, са материјалом који је делимично остао од изградње Коридора 10.

 


Бане Спасовић, градоначелник Пожаревца и Новица Јаношевић, председник Општине Кучево.

                -Ово не сме да буде једина пруга која се ради из сопствених средстава, јер сам сигурна да то можемо да радимо и на другим регионалним пругама.Влада мора да створи услове да радници могу да раде и да се железница развија, да би привреда у овом делу Србије била развијенија, рекла је министарка Михајловић, најавивши да ће у Пожаревац доћи и 21. новембра када се очекује завршетак радова и када би воз који данас иде 10 километара на сат, истром трасом требало да саобраћа брзином од 80 километара на сат.

                   Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић, рекао је да инвеститори који у Пожаревац долазе обично питају за саобраћајну инфраструктуру и додао да се у Костолцу гради лука која ће пружати комерцијалне услуге, а да се ремонтом пруге Пожаревац Мајданпек поново повезује источна Србија, што је од значаја за све потенцијалне инвеститоре.

Опширнији извештај читајте у наредном броју недељника „Реч народа“.