2021-03-23T09:18:20+01:00 22. марта, 2021. 14:22 |

Звижд нерешено са Аранђеловчанима

У 20. колу Подунавско – шумадијске зоне

У 20. колу Подунавско – шумадијске зоне оба клуба из општине Кучево своје мечеве играли су 20. марта. „Звижд“ је ремизирао са ОФК  Аранђеловцем 1:1, док је РСК, као гост, савладао екипу Карађорђа са 3:1.

 ЗВИЖД“ОФК АРАНЂЕЛОВАЦ“ 1:1 ( 0:0).

Кучево, стадион „Миодраг Мики Станојевић“, судија Кокерић (Смедерево). Стрелци: Матовић у 75. минуту (Звижд), Крстовић у 55. минуту (ОФК Аранђеловац). Жути картони: Лаловић, Радовановић, Турковић, Пајовић (ОФК Аранђеловац). Црвени картони: Мирковић (Звижд), Крстовић (ОФК Аранђеловац).

Звижд: Ђорђевић 7 (Рајић 7), Јовановић 7, Терзић 7, Манојловић 7, Симић 7, Мирковић 7, Стојадиновић 7 (Маркићевић 7,5, Јовић 7), Јовановски 7, Матовић 7,5, Живановић 7, Милосављевић 7.

ОФК Аранђеловац: Николић 7, Лаловић 7 (Симоновић-), Михаиловић 7, Ђорђевић 7, Радовановић 6,5 (Живковић 7), Старчевић 7, Недељковић 6,5 (Павловић), Савић 7, Стеванчевић 6,5 (Крстовић 7,5), Величковић 7, Турковић 7.

Играч утакмице : Матовић (Звижд).

Играо се 2. минут када је Матовић пошао у контру, избацио Стојадиновићу у простор, овај ушао у шеснаестерац гостију са десне стране и шутирао непосредно поред леве стативе. У 18. минуту умало трагедију: домаћи су извели увежбани слободни ударац на неких 25 метара од гола гостију, лопта долази до Симића, овај страховито шутира и лопта удара у главу Стеванчевића који пада као покошен. Напустио је терен и транспортован у Дом здравља , али на сву срећу није био теже повређен. У 20. минуту добар напад домаћих који се завршава ударцем главом Симића који Николић хвата.  У 31. минуту  Савић вешто дриблингом избацује из игре два играча одбране домаћих, веома добро шутира са 18 метара али Ђорђевић је био сигуран. Три минута касније Матовић за делић секунде касни да лопту убачену са леве стране са два метра спроведе у мрежу. Гости су повели у 55. минуту: домаћи су држали линију на неких 20 метара од свог гола, међутим лопта је кроз празан простор убачена до Крстовића који је истрчао и поред немоћног Ђорђевића лопту послао у доњи леви угао. У 60. минуту Јовановић лепо убацује са леве стране, а Стојадиновић између двојице одбрамбених играча на петерцу, врхом копачке лопту шаље преко пречке. У 75. минуту млади Матовић је „напао“ једну убачену лопту по левој страни, стигао до ње пре голмана Николића који је истрчао и окружен двојицом противничких играча шутем по земљи постиже погодак за коначних 1:1. До краја утакмице обе екипе су имале по неколико изгледних прилика од којих је најбоља била она у 89. минуту када Симоновић са пар метара шаље лопту поред гола.