Костолчани су под паролом „Сви који смо били, морамо бити“, протестовали седму среду за редом. Окупили су се на платоу испред Дома културе и након обраћања организатора, Милана Грубетића и Арсенија Савића, кренули у мирну шетњу кроз град.  

Грубетић је подсетио да је ово финална шетња пред протест у Београду, заказан за суботу, 13. април, и додао:

– Наша снага лежи у нашем квалитету, храбрости и истрајности. Упркос свим притисцима којима су грађани Костолца изложени, што је кулминирало пред прошлу суботу, пред Вучићев долазак у Пожаревац. Сведочили смо томе да су из Костолца за Пожаревац кренули полупразни аутобуси. Костолчани су, ако не активним отпором овде са нама, мишљење о овој власти показали на тај начин. Арсеније и ја смо се шетали међу демонстрантима, који су долазили са свих страна у суботу, било је свакаквих регистарских таблица и све је лажно… Ми се боримо за слободну Србију у којој ће свако моћи да каже оно што мисли. У ову борбу улазимо чистог срца, борећи се за правду. Због тога ћемо победити колико год да нас има и зато у суботу идемо за Београд, рекао је Грубетић.

Арсеније Савић, који је иначе главни покретач ових протестних шетњи, говорио је о страху грађана да искажу незадовољство:

– Да ли је могући гори режим од оног којег се грађани боје? Грађани се боје људи који би требало да их представљају, да се боре за њихове интересе…  У којој ми то држави живимо? Зато 13. априла идемо за Београд, где ћемо јасно стати против диктатуре. И да се разумемо, није овде реч ни о каквом државном удару, већ само желимо да достојанствено и мирно покажемо да се више не бојимо и да нам је свега доста!

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content