У уторак, 30. априла, у просторијама редакције „Реч народа“ одржана је скромна свечаност на којој су уручене награде групи најмлађих сарадника који су учествовали на наградном конкурсу рубрике „Млади за младе“.

Од мноштва добрих прилога, редакција је одлучила да награди шест најбољих и највернијих сарадника. Овом приликом награђени су: Марина Јегер, ученица из Костолца за састав „Лењин – весник будућег света“, Татјана Бојовић, ученица Основне школе „Вељко Дугошевић“ за састав „Причај ми ветре“, Јасмина Стокић, ученица из Лучице за песму „Зима“, Срђана Марковић, ученица ОШ „Вељко Дугошевић“ за песму „Под снежним плаштом“, Радмила Николић, ученица из Лучице за песму „Пролеће“ и Виолета Ранђеловић, ученица ОШ „Доситеј Обрадовић“ за рад о Титу.

Испред покровитеља наградне игре, Општинске конференције Савеза омладине, комплете књига „Класици марксизма о младима“, награђеним сарадницима предао је председник Радомир Стевић, који је између осталог рекао:

-Драго ми је да се овој нашој наградној игри одазвао велики број младих и да су са пуно рефлекса писали на теме о Лењину, Титу, и животу младих данас. Ове награде које вам уручујемо данас нека буду само један позив више на неговање савременог друштвеног тренутка кроз уметничке облике као што су приче, песме и ликовно изражавање.

Share.

Comments are closed.

Skip to content