2017-12-16T14:00:07+01:00 16. децембра, 2017. 13:59 |

14. децембар 1973. године: КОМУНАЛНО ОГЛЕДАЛО

Из богате писане архиве недељника „Реч народа“ бирамо занимљиве чланке и подсећамо на актуелности које су привлачиле пажњу наших читалаца.  Упркос великој временској дистанци, један број тема је и данас веома актуелне, а неке смо, стицајем околности – заборавили.     Уверите се! 

Граде се станови солидарности

          Грађевинско предузеће „Стиг“ у Пожаревцу  завршило је све бетонске и зидарске радове на подруму и приземљу прве стамбене зграде за раднике из непосредне производње у Дунавској улици. На другој стамбеној згради у истој улици завршени су бетонски радови. До сада је у обе зграде уграђено 340 кубних метара бетона, 15 тона гвожђа и око 75.000 комада цигала.


 Замењена водоводна цев до Палате „Морава“

 

 Радници Водовода завршили су прошлог петка  радове на замени водоводне цеви од главног довода до Палате „Морава“. Стара цев била је дотрајала   и пропустала је воду услед чега је слабио притисак до станова у горњим спратовима зграде.


  Радови на хотелу добро напредују

 На градилишту будућег, новог хотела у Пожаревцу завршени су сви бетонски и зидарски радови на подруму. Сада се гради проземље. У овај објекат радници Грађевинског предузећа „Стиг“ до сада су уградили 900 кубних метара бетона као и више хиљада пуне опеке.