2018-08-18T12:09:10+02:00 18. августа, 2018. 12:09 |

16. август 1983. године: „Љубимац“ улепшава град

Друштво за заштиту природе „Љубимац“ и ове године организоваће традиционалну изложбу ситних животиња, свих врста птица, акваристике, цвећа и домаће радиности. Ова изложба ће се одржати од 2. до 4. септембра у дворишту Скупштине општине и просторијама Дома ЈНА. Ове године по први пут попримиће међународни карактер. Позиви за учешће упућени су излагачима из Италије, Аустије, Мађарске, Румуније и Пољске. Позиви су упућени и свим саветива за одгој и заштиту ситних животиња у Србији и Југославији.

       Према информацијама које смо добили од Драгољуба Пасуљевића, председника Друштва „Љубимац“ који обавља и дужност председника Савета за одгој и заштиту ситних животиња Југославије, очекује се да ће посетиоцима бити представљено око 5.000 експоната, а да ће за три дана, колико изложба траје, кроз оба изложбена простора продефиловати око 10.000 посетилаца.

       Свечано отварање овогодишње изложбе одржаће се 2. септембра у дворишту СО Пожаревац са почетком у 10 часова. Покровитељ овогодишње изложбе је Радна организација „Центар за живинарство“ из Пожаревца, а за излагаче су обезбеђене и пригодне награде у виду пехара, диплома и експоната.

       И ове године биће изабрана најуређенија месна заједница, најуређенији фабрички круг у радним организацијама као и најуређенија дворишта, балкони и терасе. У реализацији овогодишње акције очекује се и помоћ Општинске организације Покрета горана, а по први пут ће учесницима основних и средњих школа бити пружена могућност да на лицу места одрже часове биологије и познавања природе.

                                                                                                                                                            М. Вељковић