2018-05-25T19:12:47+02:00 25. маја, 2018. 19:12 |

168 година Економско трговинске школе У Пожаревцу

Низом програма који су се одвијали током ове недеље,  Економско трговинска школа у Пожаревцу обележила је свој дан. Тим поводом у присуству великој броја гостију пријатеља и сарадника школе, професора и пензионисаних радника као и ђака, у Спортској сали организована је свечана академија, а заслужним поједничцима и ученицима додељена су признања. Свечаност је отворила директорка Сибинка Живановић.  


 – Током дуге историје, Школа је мењала простор у коме је функционисала. Такође, мењала је занимања и профиле, школовала ученике  економске, трговинске, занатске угоститељске, туристичке струке, а  од прошле године уведен је нов профил – финансијки администратори. У протеклом периоду потрудили смо се да унапредимо услове рада а успешно су организоване и  бројне ваннаставне активности.  У априлу смо по трећи пут били домаћини Републичког такмичења из Трговинског пословања а као што је традиција, и у овој школској години наши ђаци су уз помоћ професора-ментора били учесници и победници појединих државних такмичења, – истакла је Живановић. – Наши матуранти имали су прилику да посете бројне високошколске установе не би ли се лашке одлучили за наставак школовања, а вредно је поменути да су у Економско трговинској школи основане чак две ђачке Компаније које су учествовале на републичким манифестацијама, нагласила је Живановић.   Још једном се показало да посвећеност, марљивост и упорност доносе успех! Негујући научну истину, лепу реч и праве вредности, желимо да Економско трговинска школа буде још боља, креативнија и успешнија у будућности Захваљујем се свима који су радили и данас раде негујући углед и име школе што нас обавезује да будемо још бољи. Захваљујем се локалној самоуправи која помаже у побољшању услова рада и надам се да ће та подршка у будућности бити још плодоноснија у погледу реализације пројеката који имају за циљ не само лепшу и функционалнију школску зграду, већ и боље услове рада за наше ученике и њихове наставнике, закључила је директорка Сибинка Живановић.

Свечаност подовом Дана Економско трговинске школе у Пожаревцу завршен је богатим културно-уметничким програмом ученика, док су чланови Новинарско информатичка секција гостима поклонили свечани број школског часописа „Хоризонти“ кога су сами припремили и уредили.

 Влада Винкић