Из богате писане архиве недељника “Реч народа” бирамо занимљиве чланке и подсећамо на актуелности које су привлачиле пажњу наших читалаца.  Упркос великој временској дистанци, један број тема је и данас веома актуелне, а неке смо, стицајем околности – заборавили.     Уверите се!

   На листи је било 929 лекова који су се издавали на терет Фонда здравственог осигурања

Скупштина заједнице здравственог осигурања радника недавно је донела одлуку којом су сви лекови добили исти третман и могу се преписивати свим осигураницима – радницима и пољопривредницима.

                 -На овај начин престала је да важи одлука коју је Скупштина заједнице здравственог осигурања радника донела 25.2. 1972. године којом је била утврђена листа лекова који су се могли преписивати на терет Фонда здравственог осигурања. На тој листи налазило се 929 лекова, обавестио нас је Жарко Хинић, шеф Службе за спровођење здравственог осигурања радника и земљорадника у Комуналном заводу за социјално осигурање у Пожаревцу .

Ова одлука важи за подручје свих осам општина  региона које покрива Комунални завод.

                  Приликом издавања лекова и даље ће важити рецепти за лица из радничког осигурања и за пољопривреднике, ово пре свега, због начина обрачунавања. Ограничења за добијање лекова неће бити. Приликом узимања лекова у апотеци плаћаће се 2,5 динара по једном леку код радничког осигурања, а 5 динара код пољопривредног осигурања. Наравно, ова партиципација плаћа се у случају када је цена лека већа, а не  уколико је лек јефтинији од 2,5 односно 5 динара.

(М.Р.)

Share.

Comments are closed.

Skip to content