Изложбом фотографија и пригодним скупом у Свечаном салону Градског здања, Градски женски Хор „Барили“ обележио је четврт века постојања и успешног рада. Бројни гости, међу којима и алжирски амбасадор у Београду његова екселенција Abdelhamid Chebchoub, имали су прилику да виде низ изложених фотографија са бројних значајних наступа Хора, како у земљи  тако и широм Европе.

У име града Пожаревца, оснивача Установе Градски женски хор „Барили“, присутнима се обратио господин Иван Јовић, члан Градског већа за друштвене делатности и социјална питања, наглашавајући:

      Иван Јовић се обраћа гостима

– Током четврт века постојања, хор „Барили“ је дочекивао у нашем граду најзначајније личности из земље и иностранства, и уједно нас са њима кроз музику спајао. Оно што импонује нама као граду оснивачу је њихов ентузијазам који је на сваком наступу исти и то је одлика великих. Девојке са истим жаром своју публику опијају и у салама мањих места у Браничевском округу као и у најелетнијим просторима наше земље попут Српске академије наука и уметности, Коларчеве задужбине, Дома Народне скупштине Републике Србије, Скупштине града Београда, Народног позоришта, Храма Светог Саве у Београду, али и на врхунској сцени Европе, – рекао је између осталог Јовић.

  Abdelhamid Chebchoub

Уметнички руководилац и диригент Хора „Барили“ Каталин Тасић подсетила је на најзначајније наступе наглашавајући колико је за протеклих двадесетпет година било одрциња, рада и вежбања не би ли се успешно одговорило захтевним задацима који су се из сезоне у сезону налазили пред њима. Госпођа Тасић је потом заслужним појединцима и институцијама доделила заслужена признања, на којима су, између осталих, јавно захвалили Бојан Илић, председник Скупштине града Пожаревца и амбасадор Алжира у Београду његова екселница Abdelhamid Chebchoub који је уз захвалност изразио жељу да се бисерни гласови ових Пожаревљанки ускоро чују и у градовима широм Алжира.

Скуп поводом значајног јубилеја Хора „Барили“ окончан је мини концертом у духу врхунског уметничког нивоа који овај хор европских квалитета негује од првог дана постојања.

Влада Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content