Из богате писане архиве недељника “Реч народа” бирамо занимљиве чланке и подсећамо на актуелности које су привлачиле пажњу наших читалаца.  Упркос великој временској дистанци, један број тема је и данас веома актуелне, а неке смо, стицајем околности – заборавили.     Уверите се!

Центар за мајку и дете у Пожаревцу и ове године организује вакцинацију све рођене деце у 1966. године. Овога пута вакцинација ће се обавити против дифтерије, великог кашља, дечје парализе и тетануса. Акција почиње 1. фебруара. О значају и потреби ове корисне акције разговарали смо са шефом овога Центра, доктором Миомиром Бранковићем, који нам је на самом почетку рекао:

          -Недавно смо имали епидемију дифтерије у Костолцу и то код деце која нису вакцинисана. У току ове епидемије једно дете је умрло, па нас ово обавезује да ову акцију још савесније обавимо.Управо познато је да од дифтерије могу да оболе само невакцинисана деца.

Ову акцију здравствене службе свакако треба да помогну и родитељи и да своју децу, која су рођена 1966. године вакцинишу и то у три наврата колико је потребно.То исто треба да учинеи родитељи чија су деца рођена током новембра и децембра 1964. и у 1965. години.

Здравствени радници Центра за мајку и дете сачинили су већ план вакцинације за читаву општину Пожаревац. По овом плану вакцинација почиње 1. фебруара за Пожаревац и приградска насеља Забела и Љубичево и то тако што ће се овде она обављати сваког дана од 7 до 19 сати. У села ће екипе за вакцинацију одлазити од 25. фебруара по распореду који ће бити достављен свакој месној канцеларији.

Share.

Comments are closed.

Skip to content