Из богате писане архиве недељника “Реч народа” бирамо занимљиве чланке и подсећамо на актуелности које су привлачиле пажњу наших читалаца.  Упркос великој временској дистанци,  многе теме су и данас веома актуелне, а неке смо, стицајем околности – заборавили.

Уверите се!

Јубиларна тридесета годишњица Републике биће у Пожаревцу обележена богатим спортским програмом. Почев од 24. новембра, па све до 2. децембра одржаће се разна спортска такмичења. Двадесет седмог увече, у 17 часова, одиграће се пријатељска рукометна утакмица између Пожаревца и Црвене звезде из Београда. Реномирани гости, који ове године играју у великој форми и један од кандидата су за сам врх прволигашке табеле, наступиће вероватно у пуном саставу на челу са олимпијцем Лазаревићем.

На Дан Републике свечано ће бити отворен Шаховски дом  у адаптираној згради бивше библиотеке. За ту свечану прилику позван је као гост наш познати велемајстор Александар Матановић, који ће после свечаности одиграти симултану партију.

      За други децембар предвиђен је турнир у одбојци на коме ће, поред домаћина, учествовати и ВГСК из Великог Градишта и Металац из Сиска.

Share.

Comments are closed.

Skip to content