Одржана седница Штаба за ванредне ситуације

У Жагубици је  одржана седница Штаба за ванредне сутуације. Председавао је Предраг Ивковић, заменик команданта.

Било је речи о спремности зимске службе за одржавање путне инфраструктуре, припремљености и расположивости капацитета, као и о могућностима ангажовања тешке механизације у зимским околностима. Размотран је и план зимских служби за чишћење приоритетних саобраћајница и критичних праваца са посебним акцентом на брдско- планинска подручја. Сагледане су и процене угрожености становништва са аспекта здравствене заштите, подразумевајући и количине потребних основних животних намирница и лекова, пре свега за угрожена старачка домаћинста у засеоцима брдских и планинских делова општине. Штаб ће у случају ванредних околности, за потребе угрожених породица обезбедити привремени смештај.

 На састанку се разговарало и о изради процене угрожености од елементарних непогода и других несрећа и плана заштите и спасавања у ванредним ситуацијама на подручју жагубичке општине.


Нови асфалт у Лазници

Захваљујући сувом и топлом времену, грађевинска сезона у жагубичкој општини траје и током новембра. Радови планирани за ову годину обављају се у готово свим насељима.

У селу Лазница, где се дуго чекало на уређење и асфалтирање саобраћајница, упоредо теку радови у две прометне улице.

Предраг Ивковић, заменик председника Општине, обишао је Лазницу почетком новембра заједно са председником Савета месне заједнице Љубишом Микуљевићем и представницима ЈП за планирање и управљање пројектима Општине Жагубица.  Ивковић је најавио да ће и наредне 2019. године за асфалтирање локалних путева из буџета бити опредељена значајна сума новца.


Србија на фотографијама Зорана Цветковића

У Галерија хола Дома културе у Жагубици почетком новембра отворена је изложба фотографија. Аутор поставке је Зоран Цветковић, а изложба носи назив „И ово је Србија“. Фотографије су махом настале у селима жагубичке општине и околине и представљају живот у руралном подручју.

Изложбу су организовали Одбор за село Српске академије наука и уметности, Општина Жагубица, Културно просветни центар „Јован Шербановић“ и Удружење ликовних уметника Хомоља. Изложба је отворена до 21. новембра.

Share.

Comments are closed.

Skip to content