За председника изабран Новица Јаношевић из Кучева

Последњег дана новембра у Петровцу на Млави је одржана Конститутивна седница Националног савета Влаха, на којој су верификовани мандати новим члановима, којих је укупно 23, и то 22 са листе „Власи за Србију“ и 1 са листе Удружења „Гергина“. Након верификације изабрано је ново руководтво Савета. Нови председник НСВ је Новица Јаношевић из Кучева, за заменика председника изабран је Далибор Орсовановић из Бора, док су нови потпредседници Селена Ничић из Зајечара, Неди Ђорђевић из Бољевца, Драги Дамњановић из Жагубице и Ђорђе Радуцић из Неготина.

Захваљујући се на поверењу Јаношевић је рекао даВласи својом државом сматрају Србију и да другу немају као и да је данашња Србија подигнута на темељима у које су своје животе положили многи Власи“. Јаношевић је у свом говору изнео смернице по којима ће НСВ деловати у наредном мандатном периоду.

У новом систему државне управе, функција председника Савета националне мањине има изузетан значај, тако да је избор Јаношевића велико признање и њему, али и Кучеву, средини из које долази. Кучево, иначе по први пут има свој представника на овој функцији. Због неспојивости дужности председника НСВ и функције председника општине, Јаношевић више неће бити на челу Општине Кучево. Како незванично сазнајемо, преузеће другу важну дужност у локалној самоуправи.

Share.

Comments are closed.

Skip to content