У Програму „Ehchange 5“ 

Душан Милосављевић

Међу 48 локалних самоуправа у Србији које су потписале Mеморандум о сарадњи на спровођењу Пројекта „Ефикасно управљање имовином за успешне локалне самоуправе“ у оквиру Програма „Еhchange 5“ налази се и Општина Жагубица. Када је Браничевски округ у питању ту групу локалних самоуправа поред Жагубице чине још и Град Пожаревац и општине Кучево, Петровац на Млави, Велико Градиште, Голубац и Велика Плана.

            У име председника Општине Жагубица, Сафета Павловића Меморандум је у Пожаревцу потписао његов помоћник Душан Милосављевић:

            -Значај овог пројекта, рекао је он након потписивања Меморандума, огледа се у ефикаснијем управљању општинском имовином кроз унапређење техничких, људских и организационих капацитета. То ће утицати на бољи и успешнији економски развој општине, а самим тим и на побољшање услова живота грађана у овој средини. Циљ пројекта је реализација обавеза по Закону о јавној својини кроз попис непокретности. Општина Жагубица ће урадити попис оне имовине која је за њу најзначајнија да се и на тај начин створе услови да се непокретностима и имовином у будућности управља ефикасније од стране органа локалне самоуправе. За 12 месеци пописаће се сва имовина почевши од подземних инсталација, путева, објеката домова култура и других.

            Циљ је, изјавио је Милосављевић, да се обезбеди комплетна документација на основу које ће ова јединица локалне самоуправе да укњижи своју имовину. 


СА КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА МЕДИЈЕ ОО СНС 

Осуда насиља  

            Општински одбор Српске напредне странке на конфернцији за медије осудио је насиље над женама. На овој конфернцији, Сунчица Јовић, председница Уније жена СНС Жагубица је између осталог, рекла:

            -Ми, жене, мајке, ћерке, сестре из Уније жена, предстванице Одбора Српске напредне странке Жагубица састале смо се да најоштрије осудимо увреде које су упућене, не само премијерки, председници Скупштине, супрузи Оливера Ивановића, новинаркама, већ уопште женском роду.

            Унија жена СНС-а из Жагубице, поручује Јовић, каже стоп насиљу над женама и подсећа да су 2018. године у Србији страдале 33 жене у породичном насиљу.


КРЕПОЉИН – ЗИМСКА КАМПАЊА ДД 

                                         Акције четири пута годишње

         У Крепољину је 22. јануара у оквиру зимске кампање, организована акција добровољног давања крви. Са вишеструким даваоцима из Крепољина био је Немања Џодић, организатор промотивних активности Црвеног крста Србије.

          Он се захвалио домаћинима у Крепољину који су омогућили простор за акцију прикупљања крви Институту за трансфузију крви. По календару, Институт за трансфузију од ове године са Црвеним крстом Жагубица има четири годишње акције. Наредна акција, после Крепољина биће у Жагубици у априлу.

           До краја 2019. године биће одржане још две акције,  у јулу поново у Крепољину и почетком октобра у Жагубици.

Share.

Comments are closed.

Skip to content