“Реч народа” овом рубриком подсећа на давно прохујала времена вароши  пожаревачке. Прелиставајући стару штампу и пожутеле фотографије, сарадници наше Редакције проналазе познате и мање познате занимљивости које су обележиле једно време и у овом својеврсном времеплову старије читаоце подсећају, а млађе упознају са личностима и догађајима који су били саставни део тадашње свакодневице.   


Ловци Црнића извозе зечеве у Италију (10. фебруар 1967.)

Ловачко друштво ,,Млава“ из Малог Црнића, од почетка године извезло је у Италији 500 зечева у вредности 7,5 милиона динара. Друштво се одрекло својих девиза у корист извозног предузећа, с тим што ово предузеће, за потребе ловаца треба да набави ловачки материјал у иностранству по нижим ценама.


                                    Предизборни збор Напредњачке странке  (12. фебруар 1893.)                                                  

У Општинској гостионици (данас Високој техничкој школи), одржан је велики предизборни збор Напредњачке странке. На збору су говорили: Милутин Гарашанин, председник Напредњака, генерал Хорватић и домаћини Стеван Максимовић, председник пожаревачких напредњака и Стојан Павловић – Стојанчић, деда Милене Павловић – Барили.


 Друштво инжењера обнавља рад   (12. фебруар 1973.)

Друштво инжењера и техничара шумарства Пожаревца, после вишегодишњег прекида, обновило је рад. За председника Друштва изабран је инг. Стеван Ћирковић. Један од приоритетних задатака Друштва биће припрема за обележавање 100 година од оснивања и рада Земљоделско – шумарске школе у Пожаревцу, која ће се одржати почетком септембра о.г.

                                                                                                            Припремио: З. Стокић

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content