2019-10-01T18:11:02+02:00 1. октобра, 2019. 18:11 |

60 година постојања ФК „Напредак“: Фудбалско славље у Пољани

На Малу Госпојину у Пољани, у порти манастира Сестрољин, ФК „Напредак“, тренутно четвртопласирани тим у МФЛ Дунав, прославио је 60 година непрекидног рада. 

Прослави су присуствовали челници локалне самоуправе, представници ФСРЗС, ФСБО и ГФС „Пожаревац“, сви досадашњи фудбалери, тренери и функционери клуба као и представници клубова из окружења. Поводом годишњице председник клуба Горан Душановић уручио је захвалнице садашњим и бившим фудбалерима, тренерима и функционерима Клуба за допринос развоју фудбала у насељу. Захвалнице за дугогодишњи рад припале су некадашњим тренерима, проф. Драшку Перићу и Горану Пантићу и актуелном тренеру Слободану Јовићу.

Златну плакету за 60 година, Горану Душановићу у име ФСБО предао је председник Томислав Ивановић.

– Посебно ми је задовољство да присуствује једном оваквом догађају у чијем је средишту „Напредак“, један од ретких клубове који може да се похвали добром организацијом и јединством захваљујући чему и опстаје овако дуго. Очекујем да овај фудбалски клуб ускоро направи искорак и пређе у виши степен тамичења, истакао је Ивановић.

Испред ГФС „Пожаревац, Горану Душановићу Златну плакету уручио је председник Владан Динић, а Клуб се, доделом признања захвалио сарадницима: Бранку Стојаковићу, председнику ФСРЗС, Томиславу Ивановићу, председнику ФСБО, Владану Динићу, председнику ГФС „Пожаревац“, Славиши Милутиновићу, Драгиши Јовановићу, Весни Ђорђевић, Милету Радовановићу, Борку Николићу, Емилу Јанковићу…

Свечаности су присуствовали и Клубу из Пољане предали плакете представници фудбалских клубова: „Дизел“ (Баре), „Слога“ (Лучица), „Морава 1932″ (Пругово), „Слога“ (Ћириковац)…                                                             

                                                                                                                    Р.Сандић