2021-10-18T10:54:00+02:00 18. октобра, 2021. 10:52 |

У костолачкој библиотеци: „Дневник једног пролећа, 78 дана“

У Библиотеци у Костолцу, Огранку Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац, у четвртак 14. октобра, први пут у нашој земљи је представљена књига „Дневник једног пролећа – 78 дана“, коју је објавила издавачка кућа „Прометеј“ из Београда.

Гости на промоцији били су били Адријана Јевтић, Тамара Кларић и Ана Глишић.
Адријана Јевтић је приређивач ове књиге, по струци туризмолог, а по души заљубљеник у писану реч. Адријана је прикупила и обрадила приче од људи из различитих градова и села наше земље, који су у време НАТО агресије били деца или тинејџери. Страх, сузе, стрепња, али и збуњеност, дечја радост, рођенданске прославе и игра смењују се на страницама ове књиге у којој сазнајемо како су ратне дане доживела тада деца, а данас одрасли људи.
Тамара Кларић, једна од ауторки прича у овој књизи, по струци правница. Након што је са породицом морала да напусти родно Сарајево, у Београду ју је за време бомбардовања поново дочекао страх и неизвесност.
Ана Глишић, Костолчанка, ауторка једне од прича, по занимању грађевински инжењер, сок слободно време посвећује писању, декорисању ентеријера и креирању садржаја за веб и апликације.
Догађај је употпуњен музичким нумерама које је на гитари извео Аљоша Марјановић, ученик Основне школе „Јован Цвијић“ из Костолца.