У Царевцу, селу у великоградиштанској општини приводе се крају припреме за прославу тридесетогодишњице истоименог фудбалског клуба.

         Све до прошле године „Царевац“ се такмичио у Општинској лиги, а од недавно у квалитетној лиги Пожаревачког подсавеза. Данас овај спортски клуб окупља 30 чланова који преко целе недеље раде на њивама, а суботом и недељом  тренирају или играју утакмице.  За њих кажу да су прави аматери и ентузијасти . Поред скромне помоћи месне заједнице и нешто средстава од томболе, не ретко и сами финансирају свој клуб. Зна се да су небројено пута међусобом прикупљали помоћ да би платили судије или пут на утакмицу. Међутим, све то не умањује њихов ентузијазам.

         ФК „Царевац“  је до сада три пута освајао Општински куп младости и исто толико пута победио је на традиционалном Седмојулском турниру у знак сећања на др Бошка Вребалова.

         У знак јубилеја, „Царевац“  је домаћин новог турнира на коме ће поред екипа из суседних насеља са којима има изванредну сарадњу, узети учешће и неколико других клубова.

                                                                                                                                                                             Ж.Ж.

Share.

Comments are closed.

Skip to content