2019-09-15T08:22:56+02:00 15. септембра, 2019. 08:22 |

8. септембар 1972. године: Ватрогасци без посла

        У јулу и августу ове године забележено је седам интервенција ватрогасне јединице из Пожаревца од којих је само једна била са озбиљнијом материјалном штетом. То је знато мање у односу на прошлу годину када је у истом временском периоду ова ватрогасна јединица интервенисала у двадесет случајева. По свему судећи добро организоване превентивне мере  допринеле су да се број пожара смањи. Тако су пре овогодишње жетве одржана саветовања по месним заједницама на којима су разматране мере које треба предузети да до пожара не дође. Савети о томе штампани су у посебном упозорењу које су добила сва пољопривредна домаћинства. То је дало веома добре резултате,  у овогодишњој жетви није било ниједног пожара како у друштвеном тако и у приватном сектору.

        Свему овоме допринела је и чињеница да је ватрогасна јединица добро опремљена. Она данас располаже са четири камиона цистерне од којих је једно возило специјално за гашење пожара изазваних неисправним електричним инсталацијама и пожара у којима постоји опасност од експлозије.

        Одговарајуће службе унутрашњих послова носе иницијативу да се у програме школа укључе  предавања о противпожарној заштити како би се и сва деца упознала са последицама које  могу да изазову својом несмотреношћу.