Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу, током викенда, приликом контроле саобраћаја у оквиру пројекта ROADPOL дани безбедности, открили су 343 саобраћајна прекршаја.

Санкционисана су 202 возача који су прекорачили брзину, 36 особа које нису користиле сигурносни појас, као и 15 возача који су возилом управљали под дејством алкохола и психоактивних супстанци. Такође, откривено је још 90 осталих прекршаја.

Из саобраћаја су у Малом Црнићу и Жабарима искључени возачи „пежоа“ (37) и „дачије“ (34) који су аутомобилима управљали под дејством психоактивних супстанци. Код тридесетчетворогодишњака је пронађена мања количина материје за коју се сумња да је марихуана, па ће против њега, по налогу Основног јавног тужилаштва у Пожаревцу, бити поднета кривична пријава због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћено држање опојних дрога.

Такође, у Жабарима и викенд-насељу Бели Багрем полиција је из саобраћаја искључила и задржала двојицу мушкараца старости 24 и 34 година који су аутомобилима „сеат“ и „форд“ управљали са 2,11, односно 1,50 промила алкохола у организму.

Против свих особа које су учиниле прекршаје поднете су одговарајуће прекршајне пријаве.

Share.
Leave A Reply

Skip to content