Након жребања које је прошле среде одржано у просторијама Одбојкашког савеза Србије, одлучено је да се екипа Одбојкашког клуба „Млади радник“ из Пожаревца, у осмини финала Купа Србије, састане са крушевачком Багдалом.

Сусрет ће се одиграти у Хали спортова у Пожаревцу данас, 25. септембра, у 18 сати, и то је званичан почетак одбојкашке сезоне пред изазове у Суперлиги.

Остали парови Купа Србије:

„Црвена звезда“ –„Јагодина“, „Раднички“ Крагујевац – „Ниш“, „Партизан Coptech“ Београд – „Рибница“ Краљево, „Карађорђе“ Топола – „ВГСК“ Велико Градиште, „Војводина Mozzart“ – „Јединство“ Стара Пазова, „Спартак“ Суботица – „Дунав Волеј“ Нови Сад, „Таково“ Горњи Милановац – „Дубочица“ Лесковац.

Иначе, тим из Крушевца основан је пре само две године. Претходне сезоне успео је да на импресиван начин освоји првенство у Другој лиги „Запад“, иначе у трећем рангу такмичења. Одбојкашки клуб „Багдала“ је у прошлој сезони, када се изборила за виши ранг, остварила скор од девет победа, без пораза, са само шест изгубљених сетова. Све ово говори да пожаревачки суперлигаш, под вођством новог тренера Милоша Живановића, мора озбиљно ући у ову утакмицу како би успешно прескочио прву препреку. Обавеза је утолико већа када се сетимо податка да је „Млади радник“ у фебруару играо у финалу Купа Србије, када је поражен од екипе новосадске Војводине.

С. С.

Share.
Leave A Reply

Skip to content