На Стадиону малих спортова у Кличевцу одржана је друга по реду манифестација „Вредне руке, златна дела“.Вредне руке жена из 15 удружења, као и ученици Пољопривредне школе са домом ученика „Соња Маринковић“ из Пожаревац показали су своје умеће.

У склопу манифестације одржана је и дечија креативна радионица Основне школе „Свети Владика Николај“ из Брадарца.

 Посетиоци су имали прилику да уживају у културно – уметничком програму уметничких друштава „Миленко Стојковић“ Кличевац, „Бубушинац“, „Дрмно“ и Костолац“, али и веселој и забавној игрици без граница.

Председница Удружења „Аутентично фантастичне жене“ Миленко Стојковић из Кличевца Ивана Марјановић захвалила се Граду Пожаревцу, свим спонзорима и школама на помоћи.

– Надам се да ћемо следеће године манифестацију да омасовимо и подигнемо на још један виши ниво, закључила је Марјановић.

Манифестацију су организовали Град Пожаревац, Туристичка организација Града Пожаревца и Удружење  жена „Кличевац“, а  отворила је чланица Градског већа задужена за културу, туризам, друштвене делатности и социјална питања, Марија Влајовић.

НАЈЛЕПШИ ШТАНДОВИ

И ове године додељене су награде за најлепше уређене штандове. За тему штанда „Јесен“ прво место освојило је Удружење жена „ У срцу Стига“ Мајиловац, друго место  „Кленовник“, док су треће место завределе „Стижанке“.

Најбољи штанд са темом „Старинска проја“ имала је Етно секција из Речице, потом „Моравски бисери“ из Александровца и Удружење жена „Сребрне нити“ из Затоња.

Највећу пажњу стручног жирија за штанд са темом „Погача“  привукло је Удружење жена „Кленовник“, затим „Моравски бисери“ из Александровца и „Слатки осмех“ из Јагодине.

Штанд са најукуснијом сармом  имао је Актив жена „Батуша“, док је друго место припало Удужењеу  „Од књиге до душе“ Костолац, а треће Удружењу жена „Млавски цветови“ Брадарац.

Најлепши ручни рад имало је Коло српских сестара из Пожаревца, потом „Штрикани зека“ Забела и „Ресавски вез“ Пругово.

И.Р.

Share.
Leave A Reply

Skip to content