Недељу спорта у граду под Чачалицом, између осталих надметања обележио је турнир у тенису „Beactiv“ реализован на теренима Спортског центра Пожаревац. Скуп младих тениских нада обележило је учешће великог броја учесника који су се надметали у категоријама од 10, 12, 14 и 16 година. Ову сјајну промоцију белог спорта чије је једно од седишта у Србији својевремено био град Пожаревац приредили су овдашњи тениски клубови „Нана“ и „Пожаревац“ а публика је имала прилику да види сијасет лепих мечева и сјајних потеза.

У категорији учесника до 10 године победио  је Алекса Стојанов из ТК „Нана“. Наредна категорија старости до 12 година- девојчице титулу најбоље донела је Милици Стојиљковић из ТК „Пожаревац а њен вршњак из истог клуба Коста Михајловић био је победник у категорији дечака. Чланови Тениског клуба „Пожаревац“ доминирали су и у остале две категорије: Теодор Илић (14 година) и Лука Јовановић (16 година).

-Прикaзaни мeчeви oбeћaвajу зaвиднe успeхe у нaрeднoм пeриoду. Ипак, Пoжaрeвaц је у oвoм трeнутку jeдaн од рeтких грaдoвa кojи нeмa бaлoн зa трeнирaњe у зимским пeриoду који се приближава, а сваки застој у раду има своје последице у области кондиције и спремности, каже Милан Марковић тренер ТК „Пожаревац“ искрено се надајући убрзању поступка враћања тениског комплекса „Гем“.

Тренер Тениског клуба „Нана“ Пожаревац Ђорђе Благојевић-Радовановић такође је исказао дивљење приказаним умећима најмлађих пожаревачких тенисера наглашавајући да су овакви турнири изузетна основа да Пожаревац врати своје место које му на мапи белог спорта у Србији заслужно припада.

-У потпуности се слажем са Марковићем и Благојевићем-Радовановићем. Видели смо и уверили се да ТК „Нана“ и ТК „Пожаревац“ имају у својим редовима итекакве потенцијале којима треба подршка, посебно у условима за тренинг у најближем окружењу. Речју, мали таленти основ су за велики повратак, истиче кондициони тренер ТК „Пожаревац“ Илија Роксандић.

Подсећања ради, тениски комплекс „Гем“ са једним бетонским и 5 шљака теренима још у време СР Југославије био је стециште овог спорта на коме су своја умећа током времена успона у надалеко чувеном „Бамби купу“  приказале величине попут Новака Ђоковића, Јанка Типсаревића, Ане Ивановић, Миомира Кецмановића... На том путу данас су регистровани такмичари Тениског клуба „Пожаревац“ Огњен Павловић, тренутно први на ранг листи сениора Тениског савеза Србије као и вансеријска Јована Грујић која је сада мeђу 100 нajбoљих нa јуниoрскoj ИTФ листи.

Влада Винкић

Share.
Leave A Reply

Skip to content