У Казнено – поправном заводу „Забела“, 57 запослених донирало је крв.

Акцију је организовала Управа за извршење кривичних санкција организовала, у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије и Црвеним крстом Пожаревца.

Директор Управе за извршење кривичних санкција Дејан Царевић изјавио је да је давање крви од пресудног значаја за ванредне оперативне захвате, као и за оне које се планирају у болницама широм земље.

Додао је да су у акцији добровољног давања крви у Забели учествовале и колеге које су своју хуманост на овај начин исказале више од 30 пута, док је међу млађима било и оних који су по први пут дали ову драгоцену течност.

– Запослени у нашим заводима учествовањем у овим акцијама спашавају животе пацијената чије операције се евентуално одлажу због недовољних залиха крви, поручио је Царевић.

Указао је и на то да добровољни даваоци крви помажу болницама да на време планирају операције, док се пацијенти лишавају неизвесности у погледу медицинског збрињавања.

Запослени у Забели, заједно са другим заводима, попут Специјалне затворске болнице у Београду и Окружног затвора у Београду, годинама уназад, два пута годишње, учествују у акцијама добровољног давања крви, док се Окружни затвор у Новом Саду прикључио својим колегама први пут прошле године.

Р. Н.

 

 

Share.
Leave A Reply

Skip to content