Оно што су Љубичевске коњичке игре за Пожаревац, Царевчеви дани за Велико Градиште, а ФЕДРАС за Мало Црниће то су Хомољски мотиви за Кучево. Ове године, нажалост, ова манифестација изворног народног стваралаштва није одржана у предвиђеном термину, а у уобичајеном формату неће свакако ни до краја 2020. У циљу настављања традиције и ради континуитета,  Центар за културу „Вељко Дугошевић“ и Општинска управа покренули су иницијативу да се Смотра народног стваралаштва одржи у скраћеној верзији, кроз ТВ емисију  РТВ Браничева. 

Поштујући мере у борби против Ковида-19 Oрганизациони одбор је донео одлуку да се овогодишња Смотра одржи у форми телевизијске емисије чију ће окосницу чинити одабрани видео записи са концерата народних уметника из претходних година.

 -На овај начин организатори Хомољских мотива настављају традицију чувања, приказивања народног стваралатва, али чувају и публику и учеснике манифестације са жељом да се наредног пролећа поново окупимо и дружимо, поручио је Златан Забуковец, директор Центра за културу. 

Share.

Comments are closed.

Skip to content