У Костолцу, граду енергетике зимује фудбалска титула јесењег првака Окружне лиге коју води фудбалски савез Бранчевског округа. ОПК „Рудар 2001“ је први у конкуренцији 17 клубова и то без пораза. Од 16 утакмица, „зелено-црни“ су добили 14 и две утакмице одиграли нерешено. Јесењи шампион је сакупио 44 бода. Имао је далеко најбољу одбрану и најефикаснији напад. Гол разлика је импозантна 62:8 , односно +54.


       За овај велики успех, поред играча заслуга припада агилном руководству на чијем је челу председник Милан Стевановић. Његови сарадници су: Дејан Дражић, потпредседник, Слађан Богдановић, спортски директор и Владимир Влајовић, шеф стручног штаба.

      Да се добро ради у костолачком клубу потврђује и чињеница да је ОПК „Рудар 210“ једини клуб на територији Браничевског округа који, поред сениорског тима има и четири такмичарске селекције млађих фудбалера. Кадети играју у Првој лиги ФСРЗС, омладинци у Другој лиги омладинаца ФСРЗС, млађи кадети у Другој лиги кадета ФСРЗС и пионири у Првој лиги пионира ФС РЗС и сви су добро пласирани у својим лигама. 

      По свему судећи фудбалом овенчан у минулој историји, ФК Рудар се враћа  сигурним кораком на успешну фудбалску сцену и нема никакве сумње да ће од наредног лета играти у Подунавско-шумадијској зони.

                                                                                                                              Текст и фото: Р.Сандић

Share.

Comments are closed.

Skip to content