Уз ломљење славског колача и паљење свеће у просторијама костолачког Фудбалског клуба „Рудар“, на стадиону „Бора Бека“, обележена је слава клуба Свети Василије Острошки. Овогодишњи домаћин и колачар био је Срђан Радовановић, члан Већа Градске општине Костолац, који је славу предао Дарку Грубетићу, заменику председника костолачке Градске општине.

Радовановић је том приликом упутио честитке члановима Фудбалског клуба „Рудар“, пожелевши им пуно нових спортских успеха и да у пролећној сезони остваре што бољи пласман, прво место на табели, с обзиром на то да руководство клуба и играчи улажу огроман труд и рад.

 

Додао је да ће Градска општина Костолац и даље помагати клуб, у складу са могућностима, као и да Градска општина улаже значајна средства у побољшање спортске инфраструктуре како би клубови имали оптималне услове за рад. На крају је истакао да му је посебна част што је овогодишњи колачар и домаћин славе клуба који представља институцију на териотирији Градске општине Костолац, са традицијом дужом од 80 година.

Фудбалски клуб „Рудар“ Костолац је крсну славу Светог Василија Острошког обележио скромно, а ломљењу славског колача је уз најуже руководство присуствовао и Серџо Крстаноски, председник Градске општине Костолац.

Share.

Comments are closed.

Skip to content