Tоком априла и маја Црвени крст Пожаревац је реализовао обуку из Прве помоћи за ученике основних и средњих школа са територије Града Пожаревца на којима је укупно  обучено 190 ученика из 14 основних и средњих школа.

Уверења о завршеном основном курсу из прве помоћи додељена су ученицима основних школа „Милош Савић“ из Лучице, „Доситеј Обрадовић”, „Вук Караџић”, „Свети Сава”, „Краљ Александар Први”, „Десанка Максимовић“ из Пожаревца, „Јован Цвијић” из Костолца, „Свети владика Николај” из Брадарца,  Пожаревачка гимназија, Пољопривредна школа „Соња Маринковић”, Економско-трговинска школа, Медицинска школа, Политехничка школа и Техничка школа „Никола Тесла” из Костолца. 

Обука се састојала од дванаест часова у оквиру којих су ученици стекли основна теоријска и практична знања у пружању прве помоћи. Обучени ученици представљали су своје школе на Градском такмичењу из Прве помоћи које је одржано 4. јуна.

Најуспешнији „Вук Караџић“ и Медицинска школа

Црвени крст Пожаревац је на свом имању на Тулби организовао градско такмичење из прве помоћи и реалистичког приказа повреда, стања и обољења за ученике основних и средњих школа.

Првопласирана екипа ОШ „Вук Караџић” у категорији подмлатка и Медицинска школа у категорији омладине представљаће Црвени крст Пожаревац на међурегионалном такмичењу из прве помоћи у организацији Црвеног крста Србије, које ће бити одржано 11. јуна на имању Црвеног крста Пожаревац на Тулби.

Share.

Comments are closed.

Skip to content