МЕЂУНАРОДНИ ПРОЈЕКАТ ЗА ОСНАЖИВАЊЕ УЧЕНИКА

Средња техничка школа у Жагубици од почетка ове школске године део је међународног пројекта под називом „Чаробна интеркултурална мрежа пријатељства“. Циљ пројекта је оснаживање ученика и њихово повезивање широм света кроз учење о другим народима, земљама и културама.

Пројекат „Чаробна интеркултурална мрежа пријатељства“ следи четврти циљ развојног програма Уједињених нација о квалитетном образовању. Тим Средње техничке школе у Жагубици  састављен је од 9 ученика. То су Јован Ђорђевић, Милош Симоновић, Богдан Перић, Милош Перић, Стефан Богосављевић, Мартина Јовић, Вељко Стојановић, Срећко Новаковић и Анета Томић. Ученици су различитих узраста и похађају различите смерове. Међу њима су економски техничари, кувари и кулинарски техничари.

-Пројекат има за циљ да повеже ученике и наставнике различитих школа. Техничка школа из Жагубице је од почетка године сарађивала са основним школама из Прокупља и Лесковца, са Домом ученика средњих школа из Крагујевца, Гимназијом из Македонске Каменице и очекује их још контаката са другим школама до краја пројекта. 

По задацима пројекта треба да се осветли девет врлина. До сада су ученици школе у Жагубици осветлили три: националну храну, стихове националних песника и национално наслеђе.

Share.

Comments are closed.

Skip to content