Tакмичењем у једрењу јуче у подне започео је традиционални Сајам Дунава. Шеснаеста туристичко – културна, привредна и спортска манифестација приређује се у организацији Туристичке организације Општине Голубац и Народне библиотеке „Вељко Дугошевић“, уз покровитељство општине Голубац  траје  до недеље 28. јула.

Током поподневних  сати јучерашњи програм обогатили су продајна изложба рукотворина, хране и пића у Етно дворишту, као и ликовна радионица са Маријом Илић у Змајевом селу. Након свечаног отварања фестивала први дан Сајма Дунава оплемењен је концертом бенда  „Револтни перон“ и наступом Бајаге и “Инструктора” који је привукао велику пажњу посетиоца готово свих генерација.

Детаљ са концерта Бајаге и “Инструктора”

ВЕЧЕРАС “ГОЛУБАЧКИ КОТЛИЋ”

Данашњи дан, субота, 27. јул, доноси још више узбуђења са спортским такмичењима у пецању на пловак и одбојци на песку, као и наставком демонстрација у једрењу. Посетиоци ће моћи да уживају у изложби рукотворина и ликовној радионици у Змајевом селу. Врхунац дана биће традиционално такмичење у кувању рибље чорбе, 58. Голубачки котлић, које почиње у 19.00 часова.

Музички програм укључује концерте бендова „Артистика“ и Жељка Самарџића, са проглашењем победника различитих такмичења.

Последњег дана, у недељу, 28. јула, настављају се спортска такмичења у одбојци на песку и једрењу, као и пријатељска утакмица између ФК Ђердап Голубац и ФК Слога 33 Петровац на Млави. У Змајевом селу биће организована књижевна трибина и позоришна представа за децу „Златокоса“. Вечерњи програм завршава се наступима фолклорних ансамбала и концертом трубачког Оркестра браће Илић.

Овај догађај је постао симбол летње сезоне у Голупцу, окупља бројне посетиоце из земље и иностранства, нудећи разноврстан програм за све узрасте и интересовања.

Љ. Настасијевић

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content