Данас је на атлетском стадиону у Бјељини одржан велики атлетски митинг  „Трофеј Бјељине“ који је у другом по величини граду Републике Српске окупио 25 клубова из БиХ,  Србије и Републике Српске са више од 240 такмичара. Овај масовни скуп квалитетних такмичара донео је члановима Атлетског клуба „Пожаревац“ 6 медаља.

Прoмoтeр митингa Дрaгaн Здрaвкoвић , Taрa Jaћимoвић првa нa 60м и нa 200м и трeнeри Joвaнoвић и Илић

Млађа пионирка Тара Јаћимовић је наступала у две дисциплине: на 60 и 200 метара и у обе трке утрчала прва у циљ окитивши се златом. Попут Таре, на истим дистанцама надметао се и Јован Живановић који је  на 60 метара био први а на 200 метара други. У категорији млађих јуниорки Маша Рајић однела је још једно злато победивши на 800 метара. Кристина Стојановић је трчала у конкуренцији старијих јуниорки и освојила друго место које јој је уз сребрну медаљу донело нови лични рекорд бољи од претходног за 3 секунде.

Маша Рајић на победничком постољу

Иако се овог викенда нису домогли медаља, боје свог клуба сјајно су бранили Пожаревљани Јанко Јецић, Сташа Максић, Петра Максимовски, Огњен Јаковљевић, Кристијан Стојановић, Катарина Рогожарски, Вељко Чобић и Марија Максић.

– До краја априла  такмичаре очекују тренинзи за сезону на стази која се одвија од маја до јула а наши тркачи учествоваће на свим надметањима у организацији Атлетског савеза Централне Србије и  Атлетског савеза Србије. Другог дана Ускрса, у понедељак 17. априла,  јуниорски репрезентативци Србије Маша Рајић и Вељко Дом путују на припреме у Катиће код Ивањице. Уз њих, међу тренерима репрезентације Србије биће још један Пожаревљанин: Мирослав Јовановић, каже тренер Атлетског клуба „Пожаревац“  Милош Илић.

Чланови АК “Пожаревац” на данашњем Атлетском митингу у Бјељини

Промотер такмичења „Трофеј Бјељине“  био је некада истакнути средњепругаш и првак Евопе у дворани Драган Здравковић, иначе велики пријатељ Атлетског клуба „Пожаревац“, чест гост града под Чачалицом и у много прилика до сада озбиљан и значајан саветник пожаревачких тркача кад год је то било неопходно.

Влада Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content